Klantenservice

Neem TELEFONISCH Contact op

Heeft u een vraag over onze producten of heeft u suggesties over het verbeteren van onze website of producten?  Onze helpdesk is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Wij hebben zelf geen showroom. Bezichtigingen en verkoop van onze voortenten en Doréma producten gaat via onze dealers.  Via de onderstaande button krijgt u een overzicht van onze dealers en welke showroommodellen ze hebben staan.

STUUR JE LIEVER EEN E-MAIL

Heeft u een vraag over onze producten of heeft u suggesties over het verbeteren van onze website of producten? Neem dan contact met ons op middels het onderstaande formulier.

    Naam

    Email

    Tent

    VEEL GESTELDE VRAGEN

    Populair

    Op al onze producten verleent Doréma 2 jaar garantie. Alle eventuele geconstateerde gebreken, die betrekking hebben op materiaal- of productiefouten, verhelpen wij door een kosteloze reparatie.

    Doréma beoordeelt in alle gevallen zelf of uw claim voor garantie in aanmerking komt. Schade tengevolge van buitensporige belasting, ondeskundige behandeling en stormschade vallen buiten de garantie. Eventueel gemaakt reis- en/of transportkosten komen niet voor vergoeding in aanmerking.

    Indien u vragen hebt over het door u aangeschafte product, dient u zich te wenden tot uw dealer. Uw dealer zal zorg dragen voor de afhandeling van mogelijke garantiegevallen. Wanneer u aanspraak wilt maken op garantie, lever dan het betreffende deel schoon en droog in. Vervuilde en natte tenten kunnen door ons servicepersoneel en onze machines niet worden bewerkt en gaan hierdoor onbewerkt retour.

    Neem de maat van de caravan, zoals is aangegeven op de schets. Dit is de maat, gemeten vanaf de grond langs de caravanrail, naar de grond aan de andere zijde (A, B, C). Door een koord door de rail te halen en het daarna op te meten, is de omloopmaat eenvoudig vast te stellen.

     

    MAATOMLOOP A-B-C
    5750-775
    6775-800
    7800-825
    8825-850
    9850-875
    10875-900
    11900-925
    12925-950
    13950-975
    14975-1000
    151000-1025
    161025-1050
    171050-1075
    181075-1100
    191100-1125
    201125-1150
    211150-1175
    221175-1200
     

    Indien u een extreem gestroomlijnde caravan hebt waar de rail schuin met de voorkant meeloopt, dient u aan de voorkant vanaf 190cm hoogte recht naar de grond toe te meten en niet de rail te volgen.

    In elke tent wordt tegenwoordig raamfolie gebruikt. Onafhankelijk van welk soort er wordt gebruikt, hebben we te maken met een kunststof die zachter is dan elk ander materiaal dat aan een tent wordt verwerkt.

    Het in principe gladde raamfolie kan, door het opvouwen tussen de verschillende materialen, het aanwezige reliëf van o.a. ritsen, tentdoek of pvc materiaal overnemen. Doordat de tent langere tijd opgevouwen is geweest, is dit vrijwel onvermijdelijk. Wanneer de tent enige tijd strak opgebouwd heeft gestaan, dan verdwijnen deze oneffenheden grotendeels.

    De kwaliteitscontrole van Doréma waarborgt een transparante folie die een lange levensduur heeft en soepel blijft. Raamfolie is echter een materiaal dat niet vergelijkbaar is met vensterglas en dient dus ook anders beoordeeld te worden. 

    Gedurende uw vakantie kan uw voortent of luifel behoorlijk vuil worden. Dit kan uiteraard verschillende oorzaken hebben. Wanneer u bijvoorbeeld een lange periode droog weer hebt gehad, kunt u veel stof op uw voortent of luifel aantreffen. Door het tentdoek regelmatig droog af te borstelen voorkomt u zwarte streepvorming die anders kan ontstaan na de eerste regenbui.

    Met een deel van het onderhoud kunt u vaak al op de laatste dag van de vakantie beginnen. Als het weer het toelaat, kunt u alvast slik- en spatranden met lauw water reinigen en de voortent of luifel laten drogen. Nadat u uiteindelijk de voortent of luifel hebt afgebroken, kunt u het grondzeil, de tochtstrook, wielflap en haringen schoonmaken en drogen.

    Het frame kunt u met een vochtige doek afnemen waarbij u erop moet letten vooral de telescopische delen altijd goed droog op te bergen. Het reinigen van de voortent of luifel dient, ongeacht van welk materiaal deze is gemaakt, uitsluitend te gebeuren met schoon water (ca. 30 graden) en een spons of zachte borstel. Gebruik beslist geen reinigingsmiddelen omdat deze de waterdichtheid van het tentdoek ernstig aantasten. Ook de in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen voor tentdoek worden
    door ons sterk ontraden, omdat deze de waterdichtheid van het tentdoek
    aantasten.

    Het dan weer opnieuw impregneren van het tentdoek geeft vaak niet het gewenste resultaat. Niet alle vlekken zijn louter met schoon water te reinigen. Hieronder staat aangegeven hoe u bepaalde vlekken
    grotendeels kunt verwijderen.

    Laat harsvlekken eerst voldoende uitharden. Indien de hars voldoende is uitgehard, kan het gemakkelijk verpulverd worden. Restanten kunt u heel voorzichtig verwijderen met een lepeltje of een mesje waarbij u moet oppassen dat het tentdoek niet beschadigd wordt.

    TIP: Kampeer bij voorkeur niet onder hars druppelende bomen; hars beschadigt het tentdoek!

    Boombladeren kunnen kleurstoffen afgeven die nauwelijks te verwijderen vlekken in het tentdoek achterlaten. Vooral vochtige bladeren hebben de neiging aan het tentdoek te kleven. Wees daarom alert en verwijder bladeren zo snel mogelijk.

    TIP: Verwijder eventuele bladeren van bomen zo snel mogelijk omdat deze vervelende vlekken kunnen
    veroorzaken.

    Boter- jus- of olievlekken zo snel mogelijk met keukenrolpapier deppen. Eventuele restanten kunt u later verwijderen met behulp van een strijkijzer (laagste stand) en keukenrol papier. Het papier op de bewuste plek leggen en met het strijkijzer het papier verwarmen zodat de vetvlek door het papier geabsorbeerd wordt.

    Voor het reinigen van dit soort vlekken bestaat eigenlijk geen uniforme methode. Het beste schraapt of veegt u de resten zo snel mogelijk van het tentdoek af. Maak dan de plek schoon met veel lauw water en laat de nog resterende vlekken zitten. Normaal gesproken zullen de restanten op den duur vanzelf verdwijnen.

    Schimmelvorming is te herkennen aan kleine bruine / zwarte vlekjes die zich in het tentdoek kunnen bevinden. Het ontstaat veelal doordat de voortent of luifel te lang nat ingepakt heeft gezeten. Zorg er daarom altijd voor dat, ongeacht van welk materiaal de voortent of luifel is gemaakt, wanneer de voortent of luifel nat is ingepakt, deze binnen vierentwintig uur weer wordt uitgehangen en de gelegenheid krijgt om goed te drogen.

    Ook tijdens langdurig gebruik in een vochtige omgeving kan schimmelvorming in het tentdoek optreden. Veelal wordt bij de productie van voortenten en luifels gebruik gemaakt van synthetische weefsels die zijn voorzien van een coating. Bij de meeste tent doek soorten zit deze coating alleen aan de buitenzijde van het tentdoek, waardoor dit materiaal relatief weinig condensvorming geeft omdat het weefsel aan de binnenzijde het in de voortent of luifel aanwezige vocht enigszins opneemt.

    In deze vochtige situatie kan zich een schimmel nestelen, wat dan leidt tot het ontstaan van de reeds genoemde bruine / zwarte vlekjes. De meeste condens ontstaat door grote temperatuurverschillen. Deze treden met name op in het voor- en najaar. Wanneer dan het vochtigheidsgehalte in de voortent of luifel langdurig erg hoog is, kunnen er bruine / zwarte vlekjes aan de binnenzijde van de voortent of luifel ontstaan. Seizoenkampeerders zullen daarom eerder hinder ondervinden van schimmelvorming dan degene die uitsluitend in de zomer een aantal weken kampeert.

    Overigens tast de schimmelvorming het dakmateriaal kwalitatief beslist niet aan en heeft het ook geen nadelige invloed op de levensduur van de voortent of luifel. Het zelf reinigen van deze bruine / zwarte vlekjes is heel goed mogelijk. De binnenzijde van het dak kan worden behandeld met een oplossing van één deel bleekmiddel (bijvoorbeeld Glorix) en tien delen water. Breng deze oplossing al wrijvend aan met een spons of zachte borstel. Nadat het tentdoek gedroogd is, is in de meeste gevallen 80% tot 90% van de vlekjes verdwenen.

    Enig restant van deze vlekjes blijft mogelijk zichtbaar, dit is inherent aan het materiaal. Indien wenselijk kan de behandeling  herhaald worden. Door gebruik te maken van een goed afsluitend grondzeil kan de condensvorming flink beperkt worden. Bij gebruik van tenttapijt, kunt u het beste eerst een afdekfolie onder het tapijt leggen om eveneens condensvorming tegen te gaan.

    Uiteraard is het ook van groot belang dat er voldoende geventileerd wordt.

    Voortenten

    Een voortent is geschikt voor seizoensgebruik wanneer het materiaal gemaakt is van dikkere kwaliteit. Wij van Doréma raden aan een tent voor het seizoen te gebruiken wanneer het van dikkere kwaliteit Ten Cate All Season doek is gemaakt of volledig PVC. Onze gehele President serie is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor seizoensgebruik, terwijl een Multi Nova meer geschikt is voor tour gebruik.

    Onderhoud

    Wanneer er stippen aan de binnenzijde van een tent ontstaan is dit een vorm van schimmel. Ondanks dat u misschien goed geventileerd heeft kan er tijdens temperatuurschommelingen tussen dag en nacht condensvorming ontstaan waardoor er een schimmel in het materiaal kan ontstaan, vooral wanneer de nachttemperatuur laag is of wanneer het veel regent en er langdurig een hoge luchtvochtigheid is.

    Er kunnen ook andere oorzaken zijn voor deze schimmelvorming, zoals bij koken in de tent, gebruik maken van houten vlonders, een open grondzeil gebruiken, enz. Ook invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling kan een oorzaak zijn. Dit zijn omstandigheden waardoor een schimmel zich eerder kan ontwikkelen.

    Bij de oudere tenten kwam dit probleem minder vaak voor, dit heeft te maken met de milieu beperkende maatregelen waar de tentdoekfabrikanten zich tegenwoordig aan moeten houden.

    Gelukkig tasten de bruine vlekjes het materiaal kwalitatief niet aan, hebben ze geen nadelige invloed op de levensduur van de tent en is het eenvoudig goed te reinigen.  De binnenzijde van het dak kan worden behandeld met een oplossing van één deel bleekmiddel (Glorix) en tien delen water. Met een spons of zachte borstel kunt u deze oplossing wrijvend aanbrengen. Wanneer dit goed gebeurt, zullen de vlekjes verdwijnen.

    Ook in de Doréma gebruiksaanwijzing staat meer informatie hierover, ook de ANWB geeft dit reinigingsadvies.

    Bel ons

    Voor meer informatie en vragen kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur bellen met onze helpdesk.  

    0314 – 342 673

    Catalogus 2023

    Ons complete assortiment in een overzichtelijk catalogus. Download hier de nieuwste catalogus van Doréma.

    Downloaden >

    Gebruiksaanwijzing

    Download hier de algemene gebruiksaanwijzing die standaard bij uw Doréma tent wordt geleverd.

    Downloaden >

    Opbouw instructie

    Heeft u toch even wat hulp nodig bij de opbouw van uw Doréma tent. Wij hebben van handige instuctievideo’s voor u gemaakt.

    Bekijken >